#Ditook?!

Ook jij beoefent immaterieel erfgoed!


Wat hebben Sina, Morea en Janna met elkaar gemeen?

Zie jij de overeenkomst? Zij beoefenen allemaal immaterieel erfgoed! Levend erfgoed: culturele uitingen, geworteld in het verleden en die met de tijd mee gaan. Net als wijzelf. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Snert -
Heb je wel eens van immaterieel erfgoed gehoord? Het is overal om ons heen. Immaterieel erfgoed toont zich als we samen een rijsttafel voorbereiden, erwtensoep koken, henna schilderen, tijdens de Pride, Keti Koti of wanneer we Bevrijdingsdag vieren. In 2003 presenteerde UNESCO een internationaal verdrag, waarmee het levende cultuur, tradities, vaardigheden en rituelen die mensen koesteren en van generatie op generatie doorgeven, een duurzame toekomst wil bieden. In 2012 trad het UNESCO Verdrag in werking in Nederland.

Omdat immaterieel erfgoed verbindt: mensen onderling, in verleden, heden en toekomst.

Morea - Marroncultuur citaat voor campagne ditook
Het geeft ons vertrouwen en onderling respect. Denk maar eens terug aan die keer dat je meeliep met de Nijmeegse Vierdaagse, de praalwagens bekeek bij een Bloemencorso of met vrienden Koningsdag vierde. Op die momenten krijg je het gevoel in verbinding te staan met iets dat groter is dan jezelf. Dat gevoel kreeg ook Janna Dekker bij Straô rijden, waardoor zij besloot om er een film van te maken. 'Het is magie', gaf Janna aan.

Janna - Stao Rijden quote voor campagne dit ook

 Immaterieel erfgoed is van en voor iedereen!

Neem een kijkje op onze social kanalen: Facebook, Instagram, Twitter, Youtube!

Immaterieel erfgoed is van en voor iedereen! Neem maar eens een kijkje in het Netwerk en de Inventaris. Na afloop weten we zeker dat je hier vaker stil bij staat en denkt 'dit ook?!' 

#Ditook?!
Bekijk hier

Immaterieel erfgoed uitgelicht