Oude publicaties

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland heeft lange tijd tijdschriften en vakbladen uitgegeven. Struin hier door de oude publicaties als Immaterieel Erfgoed, Traditie, Volkscultuur Magazine en Levend Erfgoed.

Blad Immaterieel Erfgoed
Immaterieel Erfgoed 2012-1 cover

Vanaf de ondertekening van het UNESCO Verdrag in 2012 gaf het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed het blad Immaterieel Erfgoed uit. Het blad biedt achtergrondinformatie over immaterieel erfgoed in Nederland en over de immaterieel erfgoedgemeenschappen die erachter schuil gaan. Tevens informeert het over ontwikkelingen en beleid. Immaterieel Erfgoed is bedoeld voor iedereen die zich op de een of andere manier betrokken voelt bij immaterieel erfgoed. Immaterieel Erfgoed verscheen 4 keer per jaar tussen 2012 en 2016. Bekijk hier alle verschenen nummers.

Volkscultuur Magazine
Volkscultuur Magazine 2006-2 cover

Volkscultuur Magazine bood als vakblad achtergrondartikelen over volkscultuur en tradities, maar ging ook in op actuele ontwikkelingen op beleidsniveau of nieuwe tentoonstellingen. Het blad verscheen tussen 2006 en 2011 4 keer per jaar.  Lees hier alle nummers van Volkscultuur Magazine.

Traditie

Maar liefst 17 jaar lang publiceerden wij het blad Traditie. Hét blad over de achtergronden van tradities. Waarom schudden we mensen de hand? Waarom zeggen we 'u' tegen ouderen? Waarom dragen we ondergoed? Waarom gaven we geld bijnamen? Alles wat je altijd al wilde weten en meer kwam aan bod in dit populaire blad. De laatste jaren transformeerde het tot een echte glossy. Tot Traditie plaats moest maken voor Immaterieel Erfgoed. Lees hier alle edities.