AmbachtenLab Stoelenmatten

Stoelenmatten 2

AmbachtenLab Stoelmatten.

Rien Stuijts (De Stoelenmatter uit Zundert) is samen met Kees Heurkens (studio Yksi, Eindhoven), Marrigje van der Dragt (stoelenmatter in opleiding) en Maarten Strang (ontwerper, Arnhem) op onderzoek uit in zijn ambacht: Waar liggen innovatieve mogelijkheden? In nieuwe materialen, in andere objecten of iets heel anders? Vanuit een heel vrijmoedige aanpak hebben ze verschillende proeven gedaan om de ontwerpers te latten voelen wat de verschillende materialen kunnen. Anderzijds hebben de ontwerpers weer voorstellen gedaan waardoor de stoelenmatters weer anders naar hun technieken en vaardigheden zijn gaan kijken.

Op de pagina van het AmbachtenLab lees je alles over de opzet van de Labs.


Zichtbaarheid Labs

Dit AmbachtenLab startte medio 2018 in het Nederlands Openluchtmuseum, maar was destijds niet zichtbaar voor museumbezoekers of publiek. We willen het proces (in eerste instantie) in alle rust laten plaatsvinden. Omdat het proces wel interessant is en we iedereen een kijkje in de keuken gunnen, maakten we wekelijks een filmverslag. onder het kopje media kunt u deze verslagen terugvinden en ook een fotoreportage die tijdens huun werksessie is geschoten.
 

Presentatie eerste AmbachtenLabs

Op vrijdag 26 oktober vond in het Nederlands Openluchtmuseum de Presentatie van de eerste twee AmbachtenLabs plaats.

Het ambacht stoelmatten is sinds 2015 bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Lees er meer over op de pagina Stoelenmatten in Zundert

Alle rechten voorbehouden