AmbachtenLab Stoelenmatten

AmbachtenLab Stoelmatten

Rien Stuijts (De Stoelenmatter uit Zundert) is samen met Kees Heurkens (studio Yksi, Eindhoven), Marrigje van der Dragt (stoelenmatter in opleiding) en Maarten Strang (ontwerper, Arnhem) op onderzoek uit gegaan in zijn ambacht: Waar liggen innovatieve mogelijkheden? In nieuwe materialen, in andere objecten of iets heel anders? Vanuit een heel vrijmoedige aanpak hebben ze verschillende proeven gedaan om de ontwerpers te latten voelen wat de verschillende materialen kunnen. Anderzijds hebben de ontwerpers weer voorstellen gedaan waardoor de stoelenmatters weer anders naar hun technieken en vaardigheden zijn gaan kijken.

Op de pagina van het AmbachtenLab lees je alles over de opzet van de Labs.

Het ambacht stoelmatten is sinds 2015 bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Lees er meer over op de pagina Stoelenmatten in Zundert

Handboek AmbachtenLab

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland heeft op basis van de vier pilots de methodiek van het AmbachtenLabs beschreven in het Handboek AmbachtenLab. Deze methodiek lezen of zelf een AmbachtenLab organiseren in een museum? In het Handboek AmbachtenLab lees je er alles over.