AmbachtenLab Papierknipkunst

Op 22 november gestart!

Henk Kaptein (papierknipkunst) is vanaf 22 november in zijn Lab aan het werk met student Melissa van Limburg (Creatieve industrie Rijn IJssel), Marieke Meijer (Illustratie en Design) en Rinke Nijburg (Beeldend Kunstenaar).

Samen gaan ze gedurende in een aantal weken onderzoeken hoe en op waarin het ambacht papierknipkunst kan innoveren om aan te sluiten bij deze tijd en hoe de toekomst er uit kan zien voor dit ambacht.

Op de pagina van het AmbachtenLab lees je alles over de opzet van de Labs.

Zichtbaarheid Labs

Alle AmbachtenLabs starten in het Nederlands Openluchtmuseum, maar ze zijn niet zichtbaar voor museumbezoekers of publiek. We willen het proces (in eerste instantie) in alle rust laten plaatsvinden. De volgende bijeenkomsten van de Labs vinden op diverse locaties plaats.

Omdat het proces van de Labs interessant is, worden de eerste paar Labs vastgelegd op foto en film. Via deze pagina en de Facebookpagina van het Kenniscentrum zijn de vorderingen te volgen.

Films AmbachtenLab Papierknipkunst

Deze volgen snel.