AmbachtenLab Fries Houtsnijwerk

Innovatie van het ambacht

Erno Korpershoek (Atelier Het Snijpunt, De Knipe) heeft in het AmbachtenLab Fries Houtsnijwerk samengewerkt met Mieke van den Hout (textiel vormgeefster, Arnhem) en E. Pietersen (beeldend kunstenaar, Arnhem). Daarin werden de mogelijkheden en toepassingen van het Fries Houtsnijwerk behoorlijk opgerekt.

Het Fries Houtsnijwerk is van oorsprong een fijnzinnig en daardoor arbeidsintensief ambacht. Het ambacht kenmerkt zich door zich herhalende decoratief uitgestoken geometrische patronen, vaak uitgevoerd in de zachtere houtsoorten als bijvoorbeeld lindenhout. Mieke van den Hout en E. Pietersen grepen juist dat gegeven aan om het ambacht vanuit een andere invalshoek te benaderen. De verrassende resultaten zijn te zien in de tentoonstelling tot en met 24 maart In het Nederlands Openluchtmuseum.

Onder het kopje media kun je de gefilmde weekverslagen en een fotoreportage van dit Lab zien. Op de pagina van het AmbachtenLab lees je alles over de opzet van de Labs.