AmbachtenLab Papierscheppen

Samen werken aan innovatie

In het AmbachtenLab Papierscheppen heeft Leo Hoegen (de Papierderij, Utrecht) intensief samengewerkt met Sabine Zwikker (beeldhouwer/ontwerper, Zutphen). Zij hebben aan de hand van verschillende Nederlandse landschapstypes, verschillende soorten papier gemaakt die door hun textuur, kleur en materialiteit aan het landschap refereren waar zij het materiaal oorspronkelijk geoogst hebben.

Het ambacht Papierscheppen is sinds 2013 bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Lees er meer over op de pagina Papierscheppen in Utrecht.

Handboek AmbachtenLab

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland heeft op basis van de vier pilots de methodiek van het AmbachtenLabs beschreven in het Handboek AmbachtenLab. Deze methodiek lezen of zelf een AmbachtenLab organiseren in een museum? In het Handboek AmbachtenLab lees je er alles over.