Beschrijving

Het bloemencorso van Elim is 50 jaar geleden, in 1972, ontstaan als jeugdcorso met fietsjes en mandjes. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwassen evenement met jeugdwagens, middelgrote wagens en grote wagens. Meer dan tweehonderd mensen zijn betrokken bij de bouw van de wagens. Daarnaast zijn er tientallen mensen bezig met het bijhouden van het veld waar de dahlia's in groeien. Het corso wordt georganiseerd door vier bestuursleden, aangevuld met diverse vrijwilligers, het corso is overigens nog wel op zoek naar extra mensen voor in de organisatie. Het evenement is gratis toegankelijk, waardoor duizenden bezoekers jaarlijks op de tweede zaterdag van september naar Elim komen om de wagens te bekijken. Iedere categorie wordt door een vakjury beoordeeld en de eerste drie ontvangen een beker. Daarnaast is er ook een publieksprijs.

Op de dahliavelden worden in april de knollen geplant, waarna ze door vrijwilligers worden vertroeteld en vrijgehouden van onkruid. Vanaf eind juli verschijnen de eerste dahlia's die steeds worden gestopt, zodat er door de plant nieuwe knoppen worden aangemaakt en er in september genoeg bloemen op de bos staan voor het evenement.

De siertuinen, dit zijn diverse tuinen in het dorp, waren van oudsher een siertuinen voor aardappels, maar tegenwoordig bloeien er diverse siergewassen in. Twee maal per jaar worden de tuinen gekeurd door een keuringscommissie, waarbij wordt gecontroleerd of de tuinen aan bepaalde criteria voldoen. De tuiniers ontvangen een rapport van de keuringscommissie, de siertuin met de meeste punten ontvangt hiervoor een prijs. De siertuinen worden tijdens de feestweek, waar ook het corso onderdeel van uitmaakt, versierd en verlicht. De best verlichte tuin (zowel klein, middel als groot) kan een prijs in de wacht slepen.

Siertuinvereniging/Bloemencorso Elim
Elim