Beschrijving

Katknuppelen is een volksvermaakspel wat met name in Noord-Holland tijdens diverse evenementen, zoals Koningsdag, dorpsfeesten en kermissen wordt gespeeld.  In de tegenwoordige tijd is de kat vervangen door een houten klos aan een touwtje. De tonnen zijn voorzien van 8 houten hoepels en de kat welk elk een waarde heeft. Het spel is af als alle hoepels en de kat van het vat op de grond liggen.

De groep beoefenaars en betrokkenen bestaat uit plaatselijke inwoners en een groep mensen die we via facebook en mail op de hoogte houden waar het evenement is.

Bij katknuppelen werd vroeger een kat in een houten ton opgesloten en die ton werd met een touw tussen twee bomen opgehangen. De deelnemers slaan vervolgens met houten knuppels tegen de ton. De bedoeling is dat de ton in duigen wordt geslagen, waarna de kat onder luid gekrijs kan ontsnappen.

Katknuppelen
Lagedijkerweg 36