Beschrijving

Het veredelen, vermeerderen, telen, veilen, verhandelen van bloemen en planten. De belangrijke rol van Nederland op de wereldmarkt is opgebouwd in zo’n honderd jaar tijd. De bloemenhandel omvat pot- en perkplanten, bollen, heesters en snijbloemen.

Beoefenaren en betrokkenen zijn veredelaars, kwekers, handelaars en bloemisten.

De van oorsprong niet in Nederland voorkomende tulp staat in de zeventiende eeuw aan de wieg van de bloemen- en plantencultuur. In de twintigste eeuw, met gebruik van vliegtuigen, explodeert de handel wereldwijd. Door verbetering van veredeling en andere technieken kon men in Nederland meer en grotere bolgewassen oogsten dan onder natuurlijke omstandigheden en ontstond een exportsector.

De Graaf