Sinds 1953 bestaat er in Heiloo een erg gezellige kampeervereniging: kampeervereniging Ons kamp.

Ik denk dat wij als vereniging vooral over willen blijven brengen dat als je elkaar respecteert en samenwerkt je veel dingen kan bereiken met een gebudgetteerde portemonnee. Tevens leer je met elkaar om goed voor de natuur te zijn en samen te werken waarbij we zeker privé respecteren en je dus altijd nog je eigen plekje hebt.  We zijn zeer zuinig met de natuur, we doen aan recyclen en verzorgen onze eigen terrein. Men moet de huisjes en daaromheen goed verzorgen.

Op de vereniging  hebben uiteraard een leden vergadering, maar ook kleine en grote werkdagen. Op deze dagen zorgen wij ervoor dat het terrein goed onderhouden word en dat we bepaalde klussen zelf proberen op te lossen. In de loop der jaren hebben we kabel televisie zelf aangelegd, en zelfs wifi aangesloten. En hebben wij zonnepanelen zelf geplaatst op ons praathuis.

Ons “praathuis ”is een gemeenschappelijke ruimte die voor verschillende zaken gebruikt word. Denk hierbij aan een deel fietsenstalling, maar ook een gemeenschappelijke extra vriezer en koelkast (door je huisnummer op de producten te zetten, blijft een ieder van elkaars eten af). We hebben een keukentje want na een bingo wil je de glazen wel weer schoon hebben. En er kan gefeest of vergaderd worden. Er liggen spellen voor de kinderen en er is een ruil boekenkast als je wat wilt lezen of doneren. We hebben altijd een lichtjes avond met bbq. En zeker af en toe een groot feest.

Ieder heeft zijn eigen plekje op ons veld op zijn eigen manier, een gezellige mix van verschillende mensen die er samen voor willen zorgen dat onze vereniging een voorbeeld voor de toekomst mag zijn.

In het aller begin was er een terrein van de fam. De groot op de holle weg te Heiloo, deze mensen hadden een kippen farm en zij bouwden dit langzaam af, en zette daarbij hun terrein open voor 3 a 4 simpele huisjes zo begin het verhaal van huisjes zonder stroom en water genaamd kampeervereniging ons kamp.Toen PEN (energie bedrijf ) het terrein opkocht van fam. De Groot, mochten er langzaam aan wat meer huisjes op staan…wat uit uiteindelijk resulteerde in 23 huisjes. Men had nog steeds geen stroom, wel water via de waterpomp opgepompt om thuis te gebruiken. Sanitaire voorzieningen waren er niet, men kon aan de Holleweg gebruik maken van een algemeen toiletgebouw en was gebouw. Aan de Holleweg heeft men gezeten van 1953 tot 1976.Toen kwam het verdrietige nieuws dat men daar weg moest omdat de PEN de huur opzegde men had  andere bestemmingsplannen.

De leden van toen die tijd hebben zich toen erg hard gemaakt om een nieuw plekje in Heiloo af te dwingen, dit heeft zelfs geresulteerd in flinke pen verwisselingen tussen de advocaat van de vereniging en de gemeente Heiloo. Uiteindelijk heeft het geresulteerd dat er een nieuw stukje grond aan de slootenslaan in Heiloo is gekomen voor onze vereniging. Ook deze huren wij nog steeds van de gemeente Heiloo. In 1976 vlak na het in ontvangst nemen van onze nieuwe plek, is alles met de hand opgebouwd. Er is gezamenlijk gegraven voor riolering / Electra en waterleidingen. We hebben gezamenlijk met ze alle bij een bedrijf kaal huisjes gekocht en deze zijn toen geplaatst door dat bedrijf. In 1977 is het nieuwe terrein feestelijk geopend.

Het bijzondere van onze vereniging is zeker de historie en de toekomst.Van sommige Families zit er al de 5de generatie op het veld. De pioniers van vroeger kwamen vooral bij hun huisje voor de nodige ontspanning omdat de meeste in de randstad woonde. Men die daar een huisje had kon van origine elkaar. Tegenwoordig is dit natuurlijk voor een deel niet meer die 5de generatie kent de oorsprong en een deel van de woningen hebben echte nieuwe gezinnen gekregen. Hierdoor is onze vereniging nog rijker geworden omdat er nu mensen samen komen van zeeland tot Groningen om voor de ontspanning te komen genieten.

Samen sta je sterk, ook op een verenging.

kampeervereniging ons kamp