Beschrijving

Het Rijnsburgs Bloemencorso rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema's op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. Jaarlijks trekt dit bijzondere bloemencorso meer dan 350.000 bezoekers. Ook wordt dit evenement jaarlijks met succes uitgezonden op de nationale TV (omroep MAX). Flower Parade Rijnsburg onderscheidt zich van andere corso´s door het gebruik van honderden soorten bloemen die door professionele arrangeurs worden verwerkt. Het eerste bloemencorso in Rijnsburg vond plaats in 1946. Dit maakt het corso een van de oudsten in Nederland.

Stichting Rijnsburg Bloemencorso
Rijnsburg