Maandthema juli: Erfgoed is van ons allemaal

Dit thema leent zich uitstekend voor immaterieel erfgoed in brede zin. Heel veel mensen in Nederland zijn op de een of andere manier betrokken bij immaterieel erfgoed. Soms heel direct, als beoefenaar of organisator, soms als toeschouwer of als consument die producten aanschaft die door een ambachtsman of -vrouw gemaakt zijn bijvoorbeeld.

Bij immaterieel erfgoed gaat het erom dat er een gemeenschap, groep of individu is dat een bepaalde traditie erkend als cultureel erfgoed. Het gaat dus niet om het oordeel van erfgoedprofessionals, maar om mensen uit de samenleving nu. Daarmee is het van ons allemaal.

Lees meer over het maandthema erfgoed is van ons allemaal op de website van het Europees Erfgoedjaar. Meld hier je eigen activiteit aan die laat zien dat erfgoed van ons allemaal is.