Beschrijving

'Oprechte Haarlemmerolie' is via drogisten en apothekers verkrijgbaar indruppelflesjes voor de ouderwetse manier van innemen (bijv. op een suikerklontje), of in smaak- en geurloze capsules en als zalf. Haarlemmerolie heet vooral heilzaam te zijn bij de genezing van wonden, desinfecterend te werken, en een goede werking te hebben op de nieren en urinewegen.

Beoefenaars en betrokkenen zijn de fabrikant in 11e generatie en gebruikers van de Haarlemmerolie in Nederland en wereldwijd.

In 1696 vond Claes Tilly de haarlemmerolie uit. Een middel, gemaakt volgens nog steeds geheim familierecept, dat vooral heilzaam heet te zijn bij genezing van vele kwalen. Via koopvaardij, visserij, handel en missie verspreid het zich tot ver buiten de landsgrenzen. Na ruim 300 jaar is het middel nog steeds in veel huishoudens te vinden.

C. de Koning Tilly
Haarlem