Het Netwerk Immaterieel Erfgoed laat de variëteit aan cultuuruitingen zien die erfgoedgemeenschappen, groepen of individuen zelf erkennen als immaterieel erfgoed. Dit immaterieel erfgoed is door henzelf in het Netwerk aangemeld. Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is derhalve niet verantwoordelijk voor de inhoud van de beschrijving.

Beschrijving

 

Een fleurig, vrolijk en gezellig evenement met schitterende praalwagens, prachtige mozaïeken en een geweldig juniorcorso: van de jonge kinderen die meelopen in de optocht met zelfgemaakte creaties, van step tot versierde skelter en tieners die zelf een mini corsowagen hebben gebouwd en geprikt met dahlia's . Het corso zit immers in de genen en wordt van generatie op generatie overgedragen: Dat is Corso Frederiksoord!

Het gezelligste Corso van Nederland dat ieder jaar in het 2de weekend van september wordt gehouden.  

Op zaterdagmiddag is de rondgang met praalwagens onder muzikale begeleiding van blaaskappelen en muziekverenigingen. Figuranten lopen, dansen en springen op en rondom de wagens. ’s Avonds is het prachtig verlichte avondcorso.

Op zondag is de Mozaïekroute. Deze voert door de dorpen van Frederiksoord en omstreken met onderweg mozaïeken en andere fleurige creaties, livemuziek, foodtrucks en activiteiten voor jong en oud.

 

Contact

Floralia Corso Frederiksoord e.o.
Hoofdweg 52a
8383 EH
Nijensleek
Drenthe
Nederland
Website