Han Knol

Vollenhoofse Vereniging voor Volksvermaken

Vollenhove
Overijssel

Contactpersoon

Han Knol

Volg Corso Vollenhove op  Facebook  en  Twitter .   Corso Vollenhove heeft een eigen YouTube kanaal. Hierop worden films van het corso zelf gezet, maar ook filpmjes over de VVVV, over activiteiten die wij organiseren, zoals het eerste corsocongres. Bekijk ze  hier .

Betrokkenheid

De VVVV is een vereniging met meer dan 5000 leden, die niet alleen in Vollenhove wonen maar verspreid zijn over het hele land. Door hun bijdrage maken zij het mogelijk, dat de wagenbouwers elk jaar hun creativiteit los kunnen laten op weer een nieuwe schepping: hun praalwagen in het Corso Vollenhove. De vereniging, met een 12-koppig bestuur dat bij het corso wordt ondersteund door nog eens ruim honderd andere vrijwilligers, organiseert niet alleen het Corso. De hele week voorafgaand aan de laatste zaterdag in augustus is het feest in Vollenhove. Maar ook door het jaar heen organiseert de VVVV diverse activiteiten. Zo is er ook het traditionele Pinksterrijden, waarbij de jeugd van Vollenhove en omstreken op versierde platte karren achter de tractors door het Land van Vollenhove trekt.