Houtdorp Rijssen

Tijdens Houtdorp bouwen kinderen in een week tijd van pallets een huttendorp. Op maandag gaat het Houtdorp van start, kinderen mogen zelf de groepjes bepalen waar ze de hut mee bouwen. Op woensdag rond 10 u komt de burgermeester van Rijssen op het Houtdorp. Hij kiest de mooiste hut uit. De kinderen die de mooiste hut hebben gebouwd, mogen op vrijdag met de brandweer mee rijden die het Houtdorp komt blussen. Op de woensdagavond is er kijkavond voor de ouders met een loterij en kunnen de ouders een versnapering en drinken kopen om de kosten voor het Houtdorp te drukken. Donderdagavond wordt vanaf acht uur een avondvullend programma georganiseerd waarna de kinderen met hun bouwgroepje in hun eigen hut mogen slapen. Op vrijdagavond, als al het plastic en ander materiaal wat niet afgebrand mag worden, is verwijderd wordt het Houtdorp afgebrand.