Erik Winkler

Eigenaar

Schitterend

Stammerkamp 14
Diemen

Erik Winkler

Erik Winkler – een kunstenaar met passie voor ambachten Schitterend….. Dat is Erik Winkler. Erik Winkler is een ambachtsman in Nederland die rijkelijk gedecoreerde schildertechnieken maakt volgens traditionele werkwijzen zoals vergulden, verzilveren, letterschilderen, glasetsen en hout- en marmerimitaties. Met de paplepel ingegoten Waar komt die interesse voor ambachtelijke technieken vandaan? Daarvoor gaan we even terug in de tijd. In 1972 werd hij in Amsterdam geboren. Zijn ouders lieten hem al vroeg kennismaken met geschiedenis, kunst en architectuur door hem tijdens vakanties mee te nemen naar musea, landhuizen, kerken en kathedralen. Zo leerde hij al op jonge leeftijd schoonheid, vakmanschap en kunst waarderen. Daarnaast keek hij van jongs af aan over zijn vader’s schouder mee als deze voor zijn werk aan het vergulden, decoratie schilderen of zeefdrukken was. Zo kreeg Erik de liefde voor schitterende dingen dus met de paplepel ingegoten. Kunsthistoricus Zijn tweede interesse in scheikunde bracht hem op de faculteit Chemie aan de Universiteit van Amsterdam. Hoewel die materie hem mateloos boeide, en nog steeds boeit, zag hij zichzelf niet als chemicus in een laboratorium werken. Dit resulteerde in een studieswitch en na een jaar chemie besloot Erik over te stappen naar Kunstgeschiedenis. In 1999 studeerde hij af op het onderwerp ‘Middeleeuwen en Renaissance’ en sindsdien mag hij zich doctorandus in de ‘kunsthistorie en archeologie’ noemen.   Schitterend werk Zijn werk is het best te omschrijven als kunstige juwelen voor aan de muur, zowel toegepast in een klassieke als moderne stijl. U zult zien dat het handwerk is waar veel tijd aan besteed is. Uniek van stijl, met aandacht voor detail.  U wilt dus genieten van hedendaagse glaskunst en decoratieve schildertechnieken in een ambachtelijk jasje van goud, zilver en parelmoer? Bij Schitterend is schitterende glaskunst te koop en te bewonderen. Erik Winkler heet u van harte welkom!

Betrokkenheid

Erik Winkler, eigenaar van Schitterend is de ambachtsman en expert die de Nederlandse Decoratieve Schilderstechnieken persoonlijk aanmeld bij het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed.