Aflegvereniging Rachel

Rotterdam
Zuid Holland

Monique Kasimbeg & Jeff Riedewald

Immaterieel erfgoed naar de tijdsgeest van nu

Aflegvereniging Rachel is een zelfstandige vereniging. Onze praktijk omhelst het levend houden van materieel- en immaterieel erfgoed in de breedste zin van het woord. Tegelijkertijd dragen wij zorg voor professionalisering binnen het aflegwezen en binnen het domein van sterven en de dood. Wij beogen synergie tussen erfgoed, cultuur, identiteit en oude ambachten.

Onze unique selling point is dat we vergeten en verloren tradities naar het hier en nu brengen door te onderzoeken, vast te leggen en te borgen voor overmorgen. Wij begeven ons in diverse netwerken zoals de uitvaartbranche, musea, kunstinsellingen, de uitvaartbranche en gemeentelijke instellingen in Nederland en Suriname.

We hebben een actieve vak- en ontwikkelgerichte ambachtsrol. Een inclusieve way of live is ons vertrekpunt want de dood kent geen kleur en het universum heeft geen grenzen.

Wij houden ons bezig met de onderstaande erfgoeduitingen:

1) Verzorgen van de laatste zorg volgens de religieuze en culturele traditie van de overledene.

2) Samen met St. Singineti het organiseren van de jaarlijkse Singineti & Aiti dey verkiezing in Nederland.

3) Typisch Surinaamse rouwgerechten.

4) Organisator van de jaarlijkse Kistdragersverkiezing in Nederland.