monique van munster

brodeuse

moniquenwerk broderie d'art

Nieuwlandstraat 22
Tilburg
Noord-Brabant

Betrokkenheid

In het atelier in Tilburg legt Monique van Munster zich toe op de lunevilletechniek, die ze combineert met andere borduurtechnieken zoals goudborduren. Vanuit een sterk gevoel voor historie borduurt ze voort op oude borduurtechnieken. Ze verdiept zich al meer dan dertig jaar in handwerktechnieken en heeft zich tot een specialist in het borduren ontwikkeld. Ze heeft een fascinatie voor de oneindige mogelijkheden van naald en draad, en daarnaast wil ze weten hoe iets gemaakt wordt. Het onderzoek richt zich niet op het kunnen reproduceren van historische en traditionele borduurwerken, maar dient meer als inspiratie en interpretatie, om zo oude traditionele handwerktechnieken in hedendaagse ontwerpen toe te passen.

In het atelier is het mogelijk om privélessen in deze borduurtechnieken te volgen zodat dit ambacht niet verloren gaat maar breder verspreid wordt. Middels een blog op de website lees je meer over verschillende aspecten van het borduren, en zullen er ook artikelen over de historie van borduurwerk verschijnen.