Berry Rutjes

Hoedenmaker en ontwerper

Berry Rutjes Jr. hoedenontwerper

Noordeinde 182
Den Haag

Berry Rutjes

Na haar modeopleiding in Den Haag heeft Berry zich op het London College of Fashion gespecialiseerd in de klassieke, ambachtelijke technieken van het hoeden maken. In 1990 richtte ze in Nederland haar eigen atelier op: Berry Rutjes Jr. Hatdesign. Hier ontwerpt en maakt ze hoeden op traditionele wijze, van fashionable flaphoed tot klassieke fedora.

Betrokkenheid

Berry Rutjes Jr. Hat Designer beschikt over een SBB erkenning. Elk jaar worden er stagiaires opgeleid. Met haar Dutch Hat Academy leert ze ook de volgende generatie de ambacht van het hoeden maken.

Niet alleen royalty loopt met haar weg, ook studenten zijn vol lof over de Goudse hoedenontwerpster Berry Rutjes. Het levert haar de titel op van beste leerbedrijf in de categorie specialistisch vakmanschap. Berry ontwerpt hoeden voor koningin Máxima: ‘Die staat zelfs op een koffiebeker’ | Méér Groene Hart | AD.nl

Altijd al een stukje royal fashion van dichtbij willen zien? Dan wil je de nieuwe expositie van het Kunstmuseum Den Haag bezoeken! https://beaumonde.nl/artikel/541293/koningin-maxima-leent-hoeden-uit-voor-speciale-tentoonstelling/