Beschrijving

Het bakken van poffertjes is een echt Nederlandse traditie. Grote koperen platen met kleine kuiltjes worden op hoge temperatuur gebracht. De kleine kuiltjes, ook doppen genoemd, worden gevuld met beslag en na korte tijd gedraaid. Als de poffertjes klaar zijn worden ze veelal met poedersuiker en een krul roomboter geserveerd.

De gemeenschap bestaat uit poffertjesbakkers, poffertjescateraars en de eters ervan. De Pofferij is een onderneming in het bakken van poffertjes op locatie.

Het bakken van poffertjes is in de loop van de tijd eigenlijk niet veel veranderd. Poffertjes werden voornamelijk in karakteristieke poffertjeskramen op kermissen geserveerd, maar nu ook op festivals, beurzen, evenementen en op bedrijfsfeesten geserveerd.

De Pofferij
Komijnsteeg 1