Immaterieel-Erfgoeddag in het Nederlands Openluchtmuseum

Immaterieel erfgoeddag 20 april 2024 Nederlands Openluchtmuseum

Op 20 april 2024 organiseert KIEN een IE-dag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem van 10.00 u-17.00 u voor alle beoefenaars van immaterieel erfgoed in Nederland.

De dag wordt zoals altijd interactief, met volop ruimte voor uitwisseling van ervaringen en netwerkmogelijkheden.

Programma

10.00u
Inloop met koffie en thee;

10.30u
Gezamenlijke dagstart waarin we je bijpraten over de ontwikkelingen binnen het brede immaterieel erfgoedveld, het KIEN zelf en 2024 als het jaar waarin we reflecteren op onze wijze van inventariseren;

12.00u
Maak kennis met de erfgoedparticipatiecoach in jouw provincie en bespreek wat de coaches voor jou kunnen betekenen;

12.30u
Lunch in Loods Goes;

13.30u - 15.30u
Verschillende deelsessies* in het museumpark;

Vanaf 15.30u
Gezamenlijke afsluiting en borrel

20221112_VS_Immaterieel_Erfgoed_Web-Sjors_Evers-78

Koop je ticket(s) voor de IE-dag hier

*Deelsessies
Voor het middagprogramma kun je van te voren je voorkeur voor één of meer deelsessies doorgeven.
De deelsessies zijn onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen. Je voorkeur doorgeven kan via deze link.

• Papierknippen in de Ambachtenwerkplaats

In de Ambachtenwerkplaats van het Nederlands Openluchtmuseum maak je kennis met ambachten. Tijdens deze sessie staat het ambacht papierknippen centraal en neem je de schaar in eigen hand. Bekijk hier een korte film over papierknipkunst

ambachtenwerkplaats

• Rondleiding door het museumpark
Deze rondleiding brengt je langs locaties in het museumpark waar diverse vormen van immaterieel erfgoed van vroeger en nu zichtbaar worden.

landleven
  • Sessie: Bundel de denkkracht

Samen met de andere deelnemers in deze deelsessie ga je in gesprek over uitdagingen én mogelijke antwoorden op vragen over subsidies, het borgen van schaatscultuur en hoe je jongeren kan betrekken in je immaterieel erfgoed.

_T6A5953

• Sessie: Denk mee met de Inventarisreflectie

Bij de dagstart komt het al even aan bod: na tien jaar het UNESCO Verdrag te hebben geïmplementeerd, vindt KIEN het nu tijd om op haar werkwijze te reflecteren. Dit willen we niet alleen doen, maar met input van zoveel mogelijk partijen. Tijdens deze sessie vragen we je actief met ons mee te denken over onze wijze van inventariseren en kun je uiteraard ook vragen stellen.

20221112_VS_Immaterieel_Erfgoed_Web-Sjors_Evers-17

• Sessie: Geef je verhaal een toekomst

In deze deelsessie word je uitgedaagd na te denken over het documenteren en presenteren van je immaterieel erfgoed. Welke documenten, foto's of objecten zijn belangrijk om te bewaren en waarom? En welk verhaal zou je vanuit die documentatie aan bijvoorbeeld een museumbezoeker willen vertellen?

natuurhistorisch

Goed om te weten

Kosten voor deze dag zijn € 17,50 (inclusief versnaperingen en museumentree).

Aanmelden voor de IE-dag kan hier. Je voorkeur voor een deelsessie doorgeven kan via deze link.

We hopen je op 20 april te mogen verwelkomen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem!

Praktisch informatie:

Bezoekadres

Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum beschikt over een eigen parkeerterrein met plek voor ruim 750 auto's en 13 bussen.

Parkeren is voor deelnemers van de IE dag gratis. Je ontvangt hiervoor een parkeerkaart vanuit de organisatie.

Openbaar vervoer vanaf Station Arnhem

• Stadsbus 3 richting Burgers' Zoo / Openluchtmuseum