JIAPICH-prijs: Jeonju International Awards for Promoting Intangible Cultural Heritage

De stad Jeonju in Zuid-Korea rijkt jaarlijks de JIAPICH-prijs uit: de Jeonju International Awards for Promoting Intangible Cultural Heritage. Volgens de website van het secretariaat van JIAPICH beseffen de inwoners van Jeonju hoe belangrijk het is om immaterieel erfgoed te behouden. Ze erkennen al lange tijd de kracht ervan 'als een waardevolle bron om de sociale, economische, ecologische en culturele omstandigheden te verbeteren, en om de aspiraties van mensen wereldwijd te vervullen'.

Het hoofddoel van de Jeonju International Awards for Promoting Intangible Cultural Heritage is volgens JIAPICH het 'aanmoedigen van voorbeeldpraktijken voor het behoud van immaterieel erfgoed, ongeacht de nationaliteit, etniciteit, religie, ras, leeftijd, geslacht of andere politieke, sociale, economische of culturele achtergronden'.

Ieder jaar wordt de JIAPICH-prijs uitgereikt. De prijzen staan open voor Living Human Treasurers (beoefenaars), groepen, gemeenschappen, beheerders, onderzoekers, niet-gouvernementele organisaties en anderen die aanzienlijke bijdragen hebben geleverd aan de bevordering van immaterieel cultureel erfgoed. In augustus 2023 zullen de JIAPICH-plaquettes en een geldbedrag van $30,000 USD worden toegekend aan de finalisten van JIAPICH. Inzenden kan tot 31 mei 2023.

Alle informatie over de JIAPICH-prijs vind je op deze website.