Bijschrijving Surinaams Javaanse Gamelantraditie

Op zondagmiddag 10 oktober stonden de activiteiten in Loods Goes van het Nederlands Openluchtmuseum in het teken van de ondertekening van het certificaat van bijschrijving van de Surinaams Javaanse Gamelantraditie.

Het programma werd geheel samengesteld door de Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie (STICHI) en bestond naast de ondertekening van het certificaat uit een serie optredens van verschillende Gamelanorkesten. Daarnaast was er voor de bezoekers ook de mogelijkheid om allerlei Surinaams Javaanse specialiteiten te nuttigen, die door de gemeenschap zelf werden verzorgd. Het was een mooie manier voor de gemeenschap om zich te presenteren en voor de bezoekers van het museum om kennis te maken met de gemeenschap.

De presentatie kwam op een bijzondere manier tot stand: het was een intensieve samenwerking tussen STICHI, het Nederlands Openluchtmuseum en het Kenniscentrum. Dat smaakt naar meer! Daarom wordt er nu geïnventariseerd wat de wensen en de noden zijn, die nodig zijn om het Nederlands Openluchtmuseum aan te bieden als podium aan immaterieel erfgoed gemeenschappen. De komende periode gaat het Kenniscentrum samen met het Openluchtmuseum onderzoeken hoe we dit verder kunnen vormgeven.

Om tot een goed plan te komen is jullie input erg belangrijk. Vul daarom voor 5 december 2021 dit formulier in. Je kunt het formulier ook invullen als je zelf nog geen concrete plannen hebt, alle ideeën en gedachten zijn welkom.