Website Water & Land gelanceerd

De website www.waterenland.be is gelanceerd. Op deze website lees je meer over het project Water & Land, dat Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) samen met het Kenniscentrum uitvoert.

Het project 'Water & Land' richt zich op drie belangrijke uitdagingen: waterbeheer (2022), biodiversiteit (2023) en bodemvruchtbaarheid (2024). Het onderzoekt de rol van immaterieel erfgoed als middel voor ecologische duurzaamheid.

Samen met erfgoedgemeenschappen uit Vlaanderen en Nederland die met hun traditionele praktijken bijdragen aan een duurzame toekomst, wordt gekeken naar kennis en vakmanschap die een klimaatrobuust en ecologisch rijk landschap bevorderen. Het project wil immaterieel erfgoed in kaart brengen, erfgoedgemeenschappen ondersteunen, beleidsmakers wijzen op kansen en internationale uitwisseling stimuleren.

Met het project Water & Land streven Centrum Agrarische Geschiedenis vwz (CAG) en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) naar internationale samenwerking met en uitwisseling tussen erfgoedgemeenschappen, beheerders en experten. Dit project wordt gerealiseerd met steun van de Vlaamse overheid.

Nieuwe website

Op de nieuwe website waterenland.be is alle informatie over het project Water & Land te vinden. Op de website is ook een podcastreeks te vinden én een nieuwsoverzicht aangaande het project.

 

Bijschrift foto: Luchtbeeld van de vloeiweiden van Lommel tijdens het witteren, 2018. Fotograaf: Nico Vande Kerkhof

Alle rechten voorbehouden