Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland

De Inventaris geeft een overzicht van beoefenaars van immaterieel erfgoed die een borgingsplan hebben gemaakt en zich actief inzetten voor de toekomst van hun erfgoed.

Binnen het brede Netwerk is een kleinere kring, bestaande uit betrokkenen en beoefenaars van immaterieel erfgoed die zich inzetten voor actieve borging van het erfgoed waarmee zij zich identificeren en waarvoor zij een borgingsplan willen maken. Zij willen dit erfgoed bijschrijven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland en actiever samenwerken in borging met andere gemeenschappen, groepen en individuen die erfgoed hebben bijgeschreven in de Inventaris.

Team Erfgoedzorg biedt ondersteuning bij het schrijven van een borgingsplan. Elke twee jaar wordt de erfgoedzorg van immaterieel erfgoed op de Inventaris gemonitord. Opname in het Netwerk is een voorwaarde voor inschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Lees hier de procedure en criteria om je aan te melden voor de Inventaris.