IE-dag: Aan de slag met jouw immaterieel erfgoed!

20230420_Congres_KIEN_Highres-Sjors_Evers-94

Hoe ga je met je immaterieel erfgoed de toekomst in? Hoe kun je jouw erfgoed bekostigen? En hoe maak je jongere generaties enthousiast voor jouw erfgoed? Tijdens deze IE-dag leer je wat er komt kijken bij het opstellen van een financieringsplan, welke fondsen interessant kunnen zijn voor jouw gemeenschap, hoe je deze benadert en hoe je sponsoren kunt aantrekken.

Ook gaan we aan de slag met vernieuwing en verjonging van (het bestuur van) je immaterieel erfgoed. Hoe betrek je een jongere doelgroep, hoe zorg je ervoor dat jouw immaterieel erfgoed hen aanspreekt en wat kun je concreet doen om je erfgoed aantrekkelijker te maken? In een sessie krijg je hiervoor handige tools én praktijkvoorbeelden aangereikt.

Tot slot nemen we een kijkje in het museum van de Grolse wanten. Wellicht kunnen zij inspireren om zelf ook eens na te denken over hoe een kleine tentoonstelling of expositie de zichtbaarheid van jouw erfgoed kan vergroten. Natuurlijk is er tijdens deze IE-dag ook ruimte voor ontmoeting en kennisuitwisseling.

Locatie
Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier, Groenlo

Programma
9.30 uur - Ontvangst met koffie & thee
10.00 uur - Opening
10.15 uur - Sessie over vernieuwing en verjonging van jouw immaterieel erfgoed
11.15 uur - Sessie over fondsenwerving
12.30 uur - Lunch
13.30 uur - Een kijkje 'in de keuken' van Sociëteit Grolse wanten
15.00 uur - Borrel, ontmoeting, kennisuitwisseling.
15.30 uur - Afsluiting

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen €15,-.

Je ticket is inclusief lunch en andere versnaperingen. Voor wie met het openbaar vervoer komt wordt een pendelbus geregeld van station Lichtenvoorde-Groenlo naar de locatie. Wil je hier gebruik van maken, geef dit dan aan tijdens het bestellen van je ticket.

Geef je hier op.

We zijn deze dag te gast bij Sociëteit Grolse wanten. Grolse wanten breien is sinds 2017 bijgeschreven in de Inventaris.

Alle rechten voorbehouden