17 juni 2023: Maak kennis met Het Fanfareorkest in het Openluchtmuseum!

Ook dit jaar slaan het Nederlands Openluchtmuseum en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) de handen weer ineen. Het Openluchtmuseum en KIEN hebben 5 immaterieel erfgoed-groepen met een gevarieerd aanbod uitgenodigd om zichzelf op 1 dag te presenteren in het museum.

Fanfare orkest WAMV - fotograaf Rinus Baak

In Nederland zijn ongeveer 750 fanfareorkesten. Deze unieke orkestvorm is sinds 2021 op initiatief van de Stichting CRON bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland van het Kenniscentrum. Lees hier meer over Het Fanfareorkest in de Inventaris.

Wat is nu precies een fanfareorkest? Dát kun je zien en horen in het Openluchtmuseum in Arnhem op zaterdag 17 juni. Kom kennismaken met en genieten van prachtige fanfareklanken tijdens de concerten om 13.00 en 15.00 uur.

De West Arnhemsche Muziekvereniging speelt als vertegenwoordiger van de fanfareorkesten in Nederland een gevarieerd programma en neemt je mee in het stuk ‘Van Toeten en Blazen’ van componist Jan de Haan. Hierin worden alle instrumenten aan je voorgesteld door vertelster Romke Burger.

Na de concerten ben je welkom om zelf ook een instrument te proberen.

Alle rechten voorbehouden