Beschrijving

De kortebaandraverij is niet alleen in IJmuiden maar in de gehele regio een traditionele gebeurtenis en een begrip. Het is een paardenkoers waarbij per keer twee paarden met sulky tegen elkaar racen. In totaal doen er gemiddeld 24 paarden mee. De bezoekers hebben de mogelijkheid om op hun favoriete paard te wedden waardoor de betrokkenheid en de beleving van de bezoekers bij de paarden en de wedstrijd een grote rol spelen.

In IJmuiden wordt de kortebaandraverij al sinds de jaren 90 georganiseerd. Tot 2012 op de unieke locatie langs de jachthaven Seaport Marina en sinds 2013 midden in het centrum op de Kennemerlaan.

De inwoners van IJmuiden en omstreken kijken het hele jaar reikhalzend uit naar dit unieke evenement. Maanden van te voren worden er al plannen en afspraken gemaakt, men houdt zelfs rekening met het plannen van de vakantie om de kortebaandraverij maar niet te hoeven missen.

Het evenement zorgt voor saamhorigheid en verbinding en biedt alle generaties vermaak: versierde tuinen, klapstoelen met koelboxen langs de baan en families en vrienden die gebroederlijk genieten van de unieke sfeer.

Ook voor de toekomst willen we ervoor zorgen dat dit evenement blijft bestaan!

Stichting Kortebaandraverij C.A. IJmuiden aan Zee