Beschrijving

Yoga is een systeem van oefeningen en filosofie, bedoeld om de eenheid van lichaam en geest te ervaren. De adem is leidraad in de oefeningen, waarmee het zenuwstelsel tot rust komt en de beoefenaar zich ontspannen, energiek en fit voelt.

1,6 miljoen Nederlanders uit alle lagen van bevolking en in het hele land beoefenen yoga.

Yoga heeft diverse bronne, zoals het boek Bhagavad Gita en de Yoga Sutra’s. In de 15e eeuw verschijnt de Hatha Yoga Pradipiki met tien fysieke houdingen. De opkomst in het westen is onder anderen te danken aan Krishnamacharaya en Iyengar. Popidolen als The Beatles en Madonna hebben bijgedragen aan de populariteit van yoga in de laatste decennia. Yoga is ook een tegenhanger van een steeds drukker en veeleisender wordende maatschappij. Beoefenaars doen aan yoga in studio’s, sportscholen en (de helft van hen) thuis.

Yoga Magazine
Wibautstraat 133