Beschrijving

De Pramenrace is een puzzeltocht op het water op de tweede zaterdag van september. In de weken daarvoor vinden de  sportavond en het palaver plaats. Er wordt gevaren over de Ringvaart van de Haarlemmermeer, over de Westeinderplassen en door Aalsmeer. Diverse controleposten moeten worden aangedaan. Er zijn ludieke prijzen te winnen in verschillende catergorieën: de omkooptrofee, de eerbied voor je grijze haren trofee.

De dragers zijn de inwoners van Aalsmeer, de deelnemers uit binnen- en buitenland en ook vele enthousiaste toeschouwers, het thuisfront en vrienden van de Pramenrace. Burgemeester en gemeenteraad zijn actief betrokken.  Diverse bedrijven zijn betrokken als deelnemer of sponsor.

In 1985 vonden enkele mannen een bepaald type buitenboordmotor in een schuur: de Penta U21. Na met zijn vieren te hebben geprobeerd wie hoe snel was, deden het jaar daarna al dertig boten mee en is het aantal nu gegroeid tot 160. Houten boten worden langzaam vervangen door aluminium exemplaren die gemakkelijker te onderhouden zijn. Sinds 2005 is er een Juniorenrace. Jongeren nemen ook onderhoud van de motoren meer en meer over.

Stichting Pramenrace In Ere
p/a Uiterweg 417A