Inspiratiedag 'Versterk je immaterieel erfgoed!'

30 september in Zwolle en 28 oktober in Tilburg

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland organiseert deze herfst twee inspiratiedagen, met als thema: Versterk je immaterieel erfgoed.

De lezingen en workshops die we deze dagen organiseren zijn allemaal gericht op het versterken van het immaterieel erfgoed. Bijvoorbeeld door een subsidie die je in staat stelt een bijzonder project te realiseren, door internationale samenwerking in het kader van het Europees jaar van het Cultureel erfgoed 2018 of het onderzoeken van toeristische mogelijkheden. Ook is er aandacht voor aan het modern besturen en een bijzondere vorm van crowdfunding in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Munt.

Op 30 september organiseren wij de Inspiratiedag bij het Dominicanenklooster in Zwolle. Als je op 30 september niet naar Zwolle kunt komen, op zaterdag 28 oktober organiseren wij in Tilburg een vergelijkbare dag met een in grote lijnen identiek programma. Deelname bedraagt € 15,- per persoon.

Opgeven kan door het aanmeldformulier ingevuld te mailen naar erfgoedzorg@immaterieelerfgoed.nl. Hierop kun je eveneens aangegeven welke workshop/brainstormsessie je in de middag bij wilt wonen en of je gebruik wilt maken van de mogelijk voor een speeddate met het Fonds voor Cultuurparticipatie en/of de Koninklijke Nederlandse Munt. Tijdens deze speeddate kun je bij het Fonds met korte vragen terecht over een eventuele subsidie voor een toekomstig project. Bij de Koninklijke Nederlandse Munt kun je de mogelijkheden bespreken om een speciale penning uit te brengen van je eigen erfgoed.

Bekijk het vollegdige programma hieronder: