OPROEP AAN MUSEA

Intangible cultural heritage & museums project

In november 2017 start het Europese Intangible Cultural Heritage and Museums Project (IMP). Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is als partner betrokken. IMP geeft musea de kans om over de grenzen heen kennis te delen en perspectieven te ontwikkelen over immaterieel erfgoed. Wat kunnen musea betekenen voor het borgen van immaterieel cultureel erfgoed, hoe wordt dit (elders) in de praktijk gebracht, en welke inspirerende handvaten en praktijktools zijn er nodig? Wat kan immaterieel erfgoed toevoegen aan musea?

Binnen dit meerjarig project krijgen musea de kans deel te nemen aan (één van) de internationale expertise-uitwisselingsbijeenkomsten in Nederland, Italië, Zwitserland, Frankrijk of België. Op 7 en 8 november 2017 staat het exploreren van de raakvlakken, snijpunten en allerlei mogelijke wisselwerkingen tussen musea, immaterieel cultureel erfgoed(gemeenschappen) en diversiteit op de agenda in het Rotterdam Museum.

Wil jij jouw inspirerende ervaring of jouw voorbeeld van een samenwerking met immaterieel erfgoed rond diversiteit delen met de aanwezige collega-musea? Of heb je een (concreet) projectplan dat je onder de aandacht wil brengen? Stuur een mailtje aan kennisontwikkeling@immaterieelerfgoed.nl en we bezorgen alle informatie rond de deelnamevoorwaarden. De beschikbare plaatsen voor deelname in Rotterdam zijn beperkt.

Komende expertmeetings binnen het project zullen de thema’s participation, urban societies, innovation en cultural policies behandelen. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wil worden via kennisontwikkeling@immaterieelerfgoed.nl.