Contactdag 1 juli 2017

Op 1 juli 2017 organiseerde het Kenniscentrum een contactdag voor alle gemeenschappen in het Netwerk en op de Inventaris. Met sprekers, workshops, plaatsing van Schaatsen op natuurijs en Bonaken en het afscheid van oud directeur Ineke Strouken was het een goedbezochte en mooie dag. Hieronder een beeldverslag.

OCW Flora
Flora van Regteren Altena van het Ministerie van OCW gaf ons een eerste inleiding tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018.

Hubert Canon
Alles over de Canon van Nederland, de regiocanons en de nieuwe presentatie in het Openluchtmuseum door Hubert Slings.

Han Vollenhove
Han Knol van Corso Vollenhove deelde zijn ervaring in het opzetten van het netwerk van bloemen- en fruitcorso's.

Erfgoed jong workshop1
Na de lunch was het tijd om aan de slag te gaan. Bij Erfgoed Jong! bijvoorbeeld met social media.

evaluatie
Volle bak bij collega Saskia van Oostveen die een workshop gaf over de evaluatie van erfgoedzorg waar iedereen mee te maken krijgt die op de Inventaris staat.

website workshop
Deze deelnemers hadden duidelijk zin om met de nieuwe website en hun eigen pagina's aan de slag te gaan na de workshop.

nw bestuur PvR
Nieuwsgierige nieuwe bestuurders leren wat immaterieel erfgoed nu precies is en wat het betekent om op de Inventaris te staan.

ambachten Suzy
Openluchtmuseum-collega Suzy haalde veel input en medewerking voor het Ambachtenlab op in haar workshop, inclusief een vervolg in het museum.

KNSB plaatsing
Schaatsen op natuurijs is met de ondertekening van het certificaat geplaatst op de Inventaris Immaterieel Erfgoed...

bonaken plaatsing
...net als het kaartspel Bonaken. Gefeliciteerd!