Uitreiking dr. Albert van der Zeijdenscriptieprijs 16 februari 2023

Op 16 februari 2023 vindt de uitreiking van de dr. Albert van der Zeijdenscriptieprijs plaats in Utrecht. De prijs wordt uitgereikt door Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland in samenwerking met de Universiteit Utrecht aan een student die een excellente scriptie schreef met als hoofdthema immaterieel erfgoed.

Het Kenniscentrum en de Universiteit Utrecht nodigen je van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Aanvangstijd: 17.15, inloop vanaf 17.00

Locatie: Universiteit Utrecht, Janskerkhof 2-3, Zaal 0.13, 3512 BK Utrecht

Aanmelden voor dit evenement is verplicht, dat kan via deze link.

Programma
De dr. Albert van der Zeijdenscriptieprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door de Universiteit Utrecht en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland om zo onderzoek naar immaterieel erfgoed te stimuleren. Aan het begin van het programma wordt stilgestaan bij het leven en werk van Albert van der Zeijden, vervolgens zal de winnaar van de prijs bekend worden gemaakt. Aansluitend zal professor Heritage Studies Rodney Harrison een lezing geven met als titel Rethinking heritage and museums in and for the climate ermergency, gevolgd door een Q&A. Na afloop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een borrel.

Albert van der Zeijden
Albert van der Zeijden (1957-2021) was als historicus bijna 35 jaar werkzaam binnen de wereld van immaterieel erfgoed en volkscultuur en bekleedde tal van functies. De laatste jaren was Albert van der Zeijden werkzaam als hoofd van team Kennisontwikkeling bij het Kenniscentrum. Als Research Fellow Heritage Studies was Van der Zeijden verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar hij onder meer studenten begeleidde met scripties. Ook was hij internationaal actief, bijvoorbeeld binnen het ICH-NGO Forum waar hij coördinator was van de Working Group Research.

logo's footer NL