Immaterieel erfgoed en toerisme stappenplan

Een handreiking voor immaterieel erfgoedgemeenschappen om jezelf toeristisch op de kaart te zetten: uitdagingen en goede voorbeelden voor duurzaam toerisme

Toerisme Duurzaamheid Borging

Hoe vermarkt je immaterieel erfgoed, zonder dat het een toeristenkunstje wordt? Immaterieel erfgoed is divers; elke erfgoedgemeenschap heeft andere uitdagingen, wensen en behoeften. Deze verschillen maken duidelijk dat er geen algemeen recept is voor het vormgeven van levende tradities en daarom speelt deze tool in op deze verschillen. Deze toolkit is bedoeld om erfgoedgemeenschappen bij de hand te nemen en geeft aan de hand van een concreet stappenplan ideeën en suggesties om het immaterieel erfgoed op een verantwoorde en duurzame manier te vermarkten.

De handreiking Immaterieel Erfgoed & Toerisme. Een handreiking voor immaterieel erfgoedgemeenschappen om jezelf toeristisch op de kaart zetten is ontwikkeld én vormgegeven door InHolland studente Laura Odak.