Van rouwen naar bouwen

immaterieel erfgoed in en na corona

Hoe kunnen we, na een periode dat veel immaterieel erfgoed moest worden afgelast, weer bouwen aan een toekomst? Het Kenniscentrum lanceert een programma voor erfgoedgemeenschappen, ‘Van rouwen naar bouwen’.

Bloemencorso-2020-afgelast

Door de corona lockdown zijn veel activiteiten in Nederland tot stilstand gekomen. Erfgoedgemeenschappen hebben noodgedwongen geplande evenementen moeten afzeggen. Inmiddels worden de maatregelen versoepelt, al is nog lang niet alles toegestaan.

Erfgoedgemeenschappen worden met veel praktische zaken geconfronteerd en benaderen het Kenniscentrum met vragen als: Hoe kun je omgaan met ‘rouwgevoelens’ over niet doorgaan van evenementen? Hoe kunnen we langzaamaan weer denken aan een opstart en hoe kunnen we dat het best doen op een verantwoorde en duurzame manier? De regels worden soepeler maar nog lang niet alles is toegestaan en er zullen nog wel enige tijd restricties zijn waarmee rekening zal moeten worden gehouden. Hoe kunnen de erfgoedgemeenschappen hier het best op inspelen?

Het Kenniscentrum wil met deze vragen aan de slag gaan. Nu de IE dagen noodgedwongen op een laag pitje moesten, experimenteert het Kenniscentrum met online manieren van communicatie. We organiseerden al een webinar over immaterieel erfgoed en toerisme in en na corona. Heeft u ideeën voor andere onderwerpen die wij op deze manier met u aan de orde kunnen stellen? Stuur een mail naar info@immaterieelerfgoed.nl