Danny Schurink

Secretaris

Langestraat 181
8281 AJ Genemuiden
Genemuiden

Danny Schurink

Betrokkenheid

Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo groeide in ruim vijftig jaar tijd uit tot een begrip in Genemuiden en verre omstreken. Het koor met ruim 150 enthousiaste zangers vertolkt op hoog niveau geestelijke liederen en psalmen, zowel vierstemmig als met Genemuider bovenstem. Een dirigent met conservatorium-achtergrond en professionele musici dragen bij aan de kwaliteit. Stereo investeert voortdurend in zang en presentatie. Dat resulteert in meer regionale en nationale aandacht.

Stereo draagt Gods Evangelie uit door middel van zang. Dat gebeurt via concerten en uitgave van muziekdragers. Onderlinge binding, bevorderen van de zangkunst en samenwerking met gelijkgestemden zijn belangrijke uitgangspunten. Stereo behoort tot de grotere regionale mannenkoren. De koorleden komen voornamelijk uit Zwartewaterland en directe omgeving. Opvallend is dat relatief veel jongeren koorlid zijn. Dat is bijzonder voor een christelijk mannenkoor.

Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo verzorgt per jaar ongeveer tien tot twaalf concerten. Het koor geeft vooral concerten in een straal van 50 kilometer rond Zwartewaterland. Jaarlijks treedt Stereo één of twee keer op buiten de regio. Recent stonden bijvoorbeeld concerten in Gouda, Harderwijk, Dordrecht, Apeldoorn en Delft op het programma. In 2018 zong het koor in het prachtige gebouw ‘De Doelen’ te Rotterdam.

Een optreden trekt doorgaans volle kerken en zalen. Ruim twaalfhonderd mensen bezoeken bijvoorbeeld het traditionele Kerstconcert in de Bovenkerk van Kampen. Nog meer bezoekers zagen het koor in de Hervormde kerk van Genemuiden tijdens het culturele evenement Genemusiment. Stereo vindt het belangrijk dat het koor voor iedereen toegankelijk is. Ook voor jongeren.

Stereo is dankzij de vele concerten bekend in de regio Zwartewaterland. Door de uitgave van muziekdragers neemt de populariteit ook elders in Nederland toe. Optredens voor de Reformatorische Omroep en de Evangelische Omroep dragen bij aan de landelijke bekendheid. Het koor nam bijvoorbeeld deel aan 'Nederland zingt steeds beter'. Veel mensen waarderen het repertoire van Stereo.

Publiceren via koorkrant Koorklanken, digitale nieuwsbrief Koorflitsen, website en andere kanalen vindt Stereo belangrijk. Ook verstuurt het koor rond concerten persberichten naar kranten en websites. Stereo gebruikt social media voor het verzamelen van ’vrienden’ die als ambassadeurs fungeren en de bekendheid van het koor vergroten.

Stereo is dankbaar voor de vele sponsoren. Dankzij hun steun werkt het koor af en toe belangeloos mee aan concerten voor goede doelen en blijven toegangsprijzen beheersbaar. Voor sponsoring richt Stereo zich op bedrijven die binding hebben met de regio Zwartewaterland. Loyale sponsoren krijgen veel terug voor hun bijdrage, zoals exposure via posters, programmaboekjes, website en koorblad Koorklanken. Ze krijgen bovendien gratis toegang tot concerten en korting op cd's.

Met hulp van sponsoren verwezenlijkt Stereo ook de ambities voor de toekomst. Voortdurende investeringen in licht, geluid, orkest, coaching en stemvorming verbeteren de professionaliteit en uitstraling. Stereo wil daarmee de landelijke bekendheid verder vergroten en de kwaliteit naar een nog hoger plan brengen. Ook in de toekomst blijven de zangkunst en het geestelijk lied voor de koorleden een uiting van hun christelijke levenswijze én een inspiratiebron voor zanger en luisteraar.