Theo Koster

Communicatie/bestuurder

Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken

Santpoort-Noord

Theo Koster

Contactpersoon is ook betrokken bij IE Spotten

Betrokkenheid

De Kortebaandraverij in Santpoort is het kroonjuweel van het Dorpsfeest Santpoort. In 2024 wordt de draverij voor 265ste in ons dorp georganiseerd door de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken. Traditioneel wordt de draverij altijd op de eerste donderdag van augustus gehouden. De week daar omheen wordt gevuld met meer dan 40 festiviteiten voor jong en oud.

Samen met de Stichting Santpoort maakt de Harddraverij zich hard voor de cultuurhistorische waarde van het Santpoortse landschap, waarbij ruimte is voor het boerenleven. Dat geldt zowel voor vee- als paardenhouderij. Daarnaast is de vereniging officieel ook belanghebbend, omdat het evenemententerrein bij de Ruïne van Brederode ook in dit gebied ligt.

De organisatie van het Dorpsfeest Santpoort hecht sowieso veel waarde de onderlinge verbondenheid en het behoud van cultuurhistorie. Dat blijkt ook uit de formele bijschrijving van de Kortebaan Santpoort in de “Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland”.