Beschrijving

Harddraverijvereniging Hillegom en omstreken is opgericht in 1905. Ons doel is een kortebaandraverijdraverij te organiseren met een kermis en een breed programma van najaarsfeesten. In dit programma van volksspelen, muziek en cultuur komen alle groepen uit de bevolking aan bod. We draven op de Meerlaan op de vrijdag voor de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) Op deze Hillegomse feestdag zijn de kinderen van de basisscholen vrij en sommige bedrijven dicht. De kermis begint de donderdag vóór de draverij tot en met zondagavond

Vanaf het weekeinde vóór de draverij tot de zondag er na bruist Hillegom van de activiteiten zoals: Familiefietstocht, stratenloop, quizavond, klaverjassen, muziekvoorstelling voor ouderen, poppentheater voor kinderen, lampionnen-optocht, tobbetje steken, spelcircuit voor kinderen, ringsteken met aangespannen paard.

Harddraverijvereniging Hillegom en omstreken
Spoorlaan, 1