Beschrijving

Op de eerste zondag van de vasten wordt om klokslag 20.00 uur door de oudste bezoeker van Café De Pier een grote brandstapel aangestoken. Het brandbaar materiaal bestaat uit houtafval, maar vroeger werd ook oud beddenstro met ongedierte gebruikt, vandaar de naam.

Beoefenaars en betrokkenen

De bewoners van het buurtschap Bedaf zijn nauw bij de traditie betrokken. Na afloop van het vuur wordt nog wat gedronken en nagepraat in Café De Pier dat aan de Bedafseberg ligt en waarvan de uitbater een deel van de praktische organisatie op zich heeft genomen.

Geschiedenis en ontwikkeling

Volgens overlevering vindt het vlooienstoken reeds sinds lange tijd plaats. In de jaren tachtig van de vorige eeuw beleefde het vlooienstoken een hoogtepunt toen het vergezeld werd door een groot openluchtspel.

Stichting Vlooienstoken
Schansweg 3