Internationaal slotsymposium Intangible Cultural Heritage & Museums Project

Brussel

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland heeft de laatste jaren geparticipeerd in een internationaal project over de samenwerking van musea en immaterieel erfgoedgemeenschappen. Wat hebben beide partijen eraan en hoe kan het tot een win-win komen? Na 5 internationale conferenties en expertmeetings worden nu de resultaten voorgesteld en meerdere producten gepresenteerd tijdens de slotconferentie Museums and intangible heritage: towards a third space in the heritage sector op 26 februari in Brussel.

De keynotespreker is Dr. Amareswar Galla (Professor Inclusive Cultural Leadership, Anant National University, Ahmedabad, India; Founding Executive Director of the International Institute for the Inclusive Museum, Australia/India/USA). Onder de moderatie van Janet Blake (University of Shahid Beheshti, Iran) vindt een podiumdiscussie plaats met onder andere Tim Curtis (UNESCO), Peter Keller (ICOM International) en David Vuillaume (NEMO). Intermezzi over voorbeelden van samenwerking tussen musea en immaterieel erfgoedgemeenschappen uit Nederland, België, Italië, Frankrijk en Zwitserland.

Lees verder voor meer informatie of meld je meteen aan! Aanmelden kan tot 14 februari.