Oostvoorne Lemmens

Bestuurslid

Oostvoorne
Zuid Holland

Oostvoorne

Sponsorwerver

Betrokkenheid

De eerste officiële documenten die spreken over een lampionoptocht in Oostvoorne gaan terug naar 1920. De lampionoptocht werd georganiseerd om het einde van de oogstperiode te vieren.

Binnen Oostvoorne is de lampionoptocht uitgegroeid tot een evenement waar verenigingen, families en vriendengroepen de mooiste creaties bouwen. De lampionoptocht heeft een rijke historie en een reputatie van de grootste en mooiste optocht in de regio te zijn. In 2020 is de 100ste Lampionoptocht in Oostvoorne. Het evenement wordt georganiseerd vanuit de Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne. Dit evenement is voor jong en oud en heeft een samenbindend karakter. Er worden activiteiten georganiseerd waarbij de geschiedenis(ouderen) en de toekomst (jeugd) bij elkaar worden gebracht. Denk hierbij aan het vertonen van foto- en filmmateriaal met toelichting van ouderen. De jeugd van 5 tot 18 wordt gestimuleerd mooie creaties op te bouwen van versierde fietsen tot grote versierde platte wagens met per jaar wisselende thema's. Speciaal voor de families en buurtschappen wordt het onderdeel versierde tuinen met hetzelfde thema georganiseerd. Het is belangrijk dat deze mijlpaal groots wordt gevierd om voor de komende jaren ook weer met enthousiasme de optocht invulling te geven.