Het Netwerk Immaterieel Erfgoed laat de variƫteit aan cultuuruitingen zien die erfgoedgemeenschappen, groepen of individuen zelf erkennen als immaterieel erfgoed. Dit immaterieel erfgoed is door henzelf in het Netwerk aangemeld. Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is derhalve niet verantwoordelijk voor de inhoud van de beschrijving.

Beschrijving

Al tientallen jaren trekt deze grote markt iedere week tienduizenden bezoekers uit de regio en de euregio. Van heinde en verre komen mensen naar het centrum van Enschede om daar hun verse aankopen te den op een van de veelzijdigste markten die Nederland kent.

Betrokkenen zijn de ruim 100 ondernemers die iedere zaterdag op de markt in Enschede hun waren slijten.

In het jaar 1517 werd door de bisschop toestemming gegeven voor het houden van een markt. Waarschijnlijk gaat de geschiedenis zo ver terug als er stadsrechten zijn, al is dat wat lastig te onderbouwen. Dit jaar wordt dus gevierd dat er 500 jaar gemarkt wordt in het centrum van Enschede.

CVAH
Stevinweg 2