Velp voor Oranje

Velp voor Oranje

VELP GLD
Gelderland

Koningsdag in Velp wordt georganiseerd door Stichting Velp voor Oranje.

Het is het enige grote feest in Velp waar meer dan 15 Velpse verenigingen aan meewerken met ca. 100 vrijwilligers. De meeste van de 200 kramen op de Koningsmarkt aan de Rozendaalselaan worden ‘bemand’ door Velpenaren. De ca. 30.000 bezoekers komen uit het eigen dorp, maar ook uit de wijde omgeving. En veel oud-Velpenaren komen terug om hier Koningsdag te vieren. Voor velen is het een (familie) reünie. Overdag wordt geen alcohol geschonken. Mede daardoor is de sfeer gezellig en gemoedelijk. Jong en oud vindt er vertier.

In de statuten van de Oranjevereniging staat dat zij ook andere ‘Nationale Feest- en Gedenkdagen’ organiseert voor de Velpse bevolking. Zoals de vijfjaarlijkse viering van de Bevrijding van Velp. Velp voor Oranje is tevens betrokken bij de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei. Ook bij die evenementen zijn vrijwilligers actief van diverse Velpse verenigingen.