Het Netwerk Immaterieel Erfgoed laat de vari√ęteit aan cultuuruitingen zien die erfgoedgemeenschappen, groepen of individuen zelf erkennen als immaterieel erfgoed. Dit immaterieel erfgoed is door henzelf in het Netwerk aangemeld. Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is derhalve niet verantwoordelijk voor de inhoud van de beschrijving.

Beschrijving

Beugelen. Het is een volkssport die door jong en oud wordt gespeeld op een lemen baan met 4 ballen die door een ring aan het einde van de beugelbaan (in het midden) moet worden gespeeld. Daarna begint het spel. Wie het eerste 30 punten weet te behalen is de uiteindelijke winnaar van het spel.

Het zijn vooral mensen die beugelen een warm hart toe dragen. Zowel jong als oud die het beugelen zien als een sport, maar ook als een spel voor de gezelligheid.

Het is een oude volkssport die in het jaar 1600 al werd gespeeld.

Nederlandse Beugel Bond