Vacature: Office Manager (fulltime)

Het Kenniscentrum zoekt een Office Manager 36 uur. Bekijk hier de vacature.

Het Nederlands Openluchtmuseum brengt mensen dichterbij de geschiedenis dan ooit. We zijn het best bezochte museum buiten de Randstad met ruim 500.000 bezoekers die hier jaarlijks komen om kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis. We nemen je mee op reis door de tijd, in authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen.

De nieuwe presentatie ‘Canon van Nederland’ toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen. Met deze vernieuwing zet het Openluchtmuseum een volgende stap die leidt tot een significante groei in bezoekersaantallen.

Naast het museumpark in Arnhem wordt vanuit het Openluchtmuseum de Maand van de Geschiedenis georganiseerd en het Netwerk van Canonmusea aangestuurd. Ook Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland maakt onderdeel uit van de museumorganisatie.

KENNISCENTRUM IMMATERIEEL ERFGOED NEDERLAND
Immaterieel erfgoed gaat over levend erfgoed: cultuuruitingen van erfgoedgemeenschappen die van generatie op generatie worden doorgegeven. Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland geeft sinds 2012 uitvoering aan de implementatie van het UNESCO Verdrag inzake de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.
De twee aandachtsgebieden zijn Erfgoedzorg en Kennisontwikkeling. Voor beide werkterreinen is een team actief. Het geheel staat onder leiding van een hoofd en een officemanager biedt ondersteuning. Zie verder: www.immaterieelerfgoed.nl

WERKZAAMHEDEN & VERANTWOORDELIJKHEDEN
De officemanager heeft drie aandachtsgebieden: administratieve zaken (ca. 30% van je tijd), communicatie (ca. 30% van je tijd) en facilitaire zaken (ca. 30%).

Administratieve zaken:
- Je bent bezig met allerhande kantoorwerkzaamheden, o.a. de telefoon, de post, de info-mailbox, agendabeheer, print- en drukwerk;
- Je notuleert vergaderingen;
- Je beheert het archief;
- Je bent contactpersoon voor de ICT.

Communicatie:
- Je schrijft graag: persberichten, nieuwsberichten, nieuwsbrieven en berichten voor op sociale media;
- Je beheert de sociale media;
- Je beheert de website en houdt deze up-to-date;
- Je bent contactpersoon voor de afdeling Communicatie van het  Nederlands Openluchtmuseum;
- Je denkt mee over een zichtbaarheidscampagne voor immaterieel erfgoed en voert dit uit.

Facilitaire zaken:
- Je zorgt dat alle Immaterieel Erfgoeddagen, conferenties en workshops vlekkeloos verlopen: o.a. je zoekt locaties, stuurt de uitnodigingen, houdt de inschrijvingen bij, maakt de draaiboeken;
- Je regelt allerlei zaken op de achtergrond;
- Je verzorgt tijdens de dagen zelf de eerste ontvangst van de gasten.

GEVRAAGD

Jij bent de spin in het web. Je bent proactief en sociaal en je kan goed in een team samenwerken. Je bent flexibel, kunt goed overzicht houden en weet je prioriteiten te bepalen. Je bent bereid om enkele keren per jaar op zaterdag te werken. Je houdt van schrijven en hebt een goede uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels. Je hebt MBO+/HBO-werk & denkniveau en enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie. Verder ben je bekend met de gangbare automatiseringsprogramma’s. Kennis van of interesse in immaterieel erfgoed strekt tot aanbeveling.

GEVRAAGDE COMPETENTIES
- Organisatievermogen
- Effectieve communicatie
- Initiatief tonen
- Klantgerichtheid
- Omgevingsbewustzijn

AANGEBODEN

Wij bieden een jaarcontract aan voor 36 uur per week. Inschaling is volgens schaal 6 van de Museum-cao en bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal
€ 2.208,00 en maximaal € 2.719,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Reiskosten gemaakt met openbaar vervoer worden volledig vergoed, voor reizen met eigen vervoer geldt een vergoeding van € 0,10 per kilometer (max. 50 kilometer enkele reis). Kandidaten uit de regio Arnhem hebben de voorkeur.

INTERESSE?
Herken je jezelf in het functieprofiel dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie en CV vóór 1 januari 2019 naar ikwilsolliciteren@openluchtmuseum.nl

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Leo Adriaanse, Hoofd Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, te bereiken via 026-3576113. Heb je vragen over de procedure, kun je terecht bij de afdeling Medewerkerszaken & Organisatieontwikkeling te bereiken via 026-3576274.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.