Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed: Maandthema April: Gemaakt Landschap

Het Nederlandse landschap is grotendeels door mensen aangepast. De geografische positie van Nederland, met al haar water, en een groeiende bevolking maakte dat noodzakelijk. De Nederlandse maakcultuur van landschap biedt Europa, zeker gezien de huidige klimaatverandering en demografische ontwikkelingen, voorbeeld en inspiratie.

Ook immaterieel erfgoed speelt een rol in landschapsbeheer. Je kunt hierbij denken aan heggenvlechten bijvoorbeeld. Gevlochten heggen deden vroeger dienst als veekering en ze zijn momenteel aan een comeback bezig, want de gevlochten heggen passen goed in ecologisch landschapsbeheer.

Lees meer over het maandthema gemaakt landschap op de website van het Europees Erfgoedjaar. Lees hier hoe je je eigen activiteit kunt aanmelden.