Tom Kreuning, Manon Aué, Veerle Takes

Verloskundigen

Oudorp NH
Noord-Holland

Contactpersoon

thuisbevalcultuur@gmail.com

De thuisbevalcultuur FILM komt eraan! Steun dit initiatief om meer positieve informatie over thuisbevallen, onze Nederlandse trots, te delen. Een film en podcastserie worden gemaakt, maar daar is nog financiële steun bij nodig. Bekijk www.dethuisbevalcultuur.nl en doe mee! Bedankt! Bekijk hier meer informatie en updates over thuisbevallen: https://www.instagram.com/thuisbevalcultuur/

Betrokkenheid

Drie betrokkenen uit de geboortezorg met dezelfde visie hebben zich verenigd. Zij hebben zich ervoor ingezet om de bijzondere mogelijkheid tot een veilige thuisbevalling in Nederland te beschrijven en te borgen. Namens de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) en NBvK (Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgenden) wordt het borgingsplan aangeboden aan het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

Tom Kreuning is sinds 1990 werkzaam in de verloskunde en heeft meer dan 4000 bevallingen begeleid waarvan de meeste kinderen thuis geboren zijn. Daarnaast is Tom een kwart eeuw molenaar en was betrokken bij de toekenning van het ambacht molenaar als UNESCO immaterieel erfgoed.
Manon Aué is kraamverzorgende en zwangerschapsdocent in de regio Alkmaar en actief in haar beroepsvereniging en het Kenniscentrum voor Kraamzorg.
Veerle Takes is verloskundige in Amsterdam en zeer betrokken bij de verloskunde en de toekomst van haar vak.

Alle drie zijn gepassioneerd over thuisbevallen en het Nederlandse systeem waar er vrije keus is om te bevallen waar je wil zolang het veilig kan. Het plan kreeg veel erkenning in het land en werd door vele ondersteuners getekend.