G. ten Bokkel

Secretaris

Hengelo Gld
nvt

H.M. Somsen

Webmaster Stichting Historische broodweging Muldersfluite.

Betrokkenheid

Het bestuur van de Stichting Historische broodweging Muldersfluite organiseert jaarlijks op Hemelvaartsdag vanaf 12.00 uur samen met een blaaskapel en een boeren dansgroep met harmonicaspelers de traditionele roggebroodweging sinds 1529. Rondom deze broodweging zijn stands met ander immaterieel erfgoed demonstraties en oude gebruiken. Daarbij worden door de dansgroep diverse dansen gedemonstreerd, voor en samen met het publiek.

De roggebroden worden na weging, bij opbod verkocht en de baten zijn voor een door de deelnemende kerk genootschappen vooraf bestemd goed doel.

De broodwegers en de notabelen van de kerken en het gemeente bestuur zijn allemaal in het zwart gekleed, zij roken volgens de traditie uit Goudse pijpen en drinken een kop thee en een glas rode wijn.

De aanbieder van het grootste brood krijgt 2 flessen wijn en de nrs. 2 en 3 krijgen 1 fles wijn aangeboden.

Voor meer informatie kan ook gekeken worden op de website. www.oudhengelo.nl onder het hoofdstuk Marken -Dunsborg, daarna onder Muldersfluite historie en Muldersfluite actueel.